Hairextensions kosten: wat kosten hairextensions?

Wat kosten hairextensions? De prijs van extensions hangt van verschillende onderdelen af zoals de kwaliteit, de lengte en de soort extension. Om je een idee te geven welke kosten allemaal bij hairextensions komen kijken, maken we een overzicht op deze pagina.

Kosten extensions

Allereerst is het belangrijk om te noemen dat de prijzen van extensions onderling erg kunnen verschillen: het ene merk vraagt meer voor extensions dan het andere. Ook verschilt de prijs die kappers vragen voor het zetten of verwijderen van extensions.

Toch zit er een rode draad in de prijslijsten van kappers. Voor het plaatsen van extensions die voor langdurige periode (enkele weken of maanden) in je haar blijven zitten, betaal je gemiddeld de volgende prijzen:

Soort extensions:Extensions prijsindicatie:
1 losse pluk€2,00
Volume behandeling€100,00 – €450,00
Haarverlenging€300,00 – €600,00

Houdt er rekening mee dat hair extensions ook terugkerende kosten zijn. Afhankelijk van het type extension dat je gekozen hebt, zul je dit eens in de zoveel tijd moeten laten bijwerken, omhoog plaatsen of laten verwijderen. Iedere behandeling kost natuurlijk geld, waardoor deze hairextensions kosten gedurende de tijd op kunnen lopen.

Invloed lengte op hairextensions kosten

De lengte van de extensions die je wilt bestellen, heeft veel invloed op de hairextensions kosten. Over het algemeen geldt: hoe langer de extensions, hoe hoger de prijs. Dit komt simpelweg doordat langere extensions meer tijd kosten om te laten groeien. Deze kosten worden doorgerekend in de prijs.

Invloed kleur op prijs

De extensions prijzen worden onder andere beïnvloed door de kleur haarverlenging die je graag wilt. Het mooiste is natuurlijk wanneer de extensions exact dezelfde kleur hebben als jouw natuurlijke haar. Dan loopt het namelijk het mooiste in elkaar over, en zie je niet dat er extensions in zitten. Maar wist je dat sommige kleuren extensions duurder zijn dan andere?

Dit heeft te maken met het kleur haar van haardonoren. Veel extensions komen van haardonoren uit India of Brazilië, wat kwalitatief sterke haren geeft. De haarkleur van deze donoren is vrijwel altijd donker. Dit betekent dat wanneer je blonde extensions wilt, het donkere haar veel behandeld moet worden. Dit zorgt voor een hogere prijs voor blond haar extensions. Wij zelf hebben extensions uit Vietnam en Rusland in ons assortiment.

Een andere optie is om voor extensions te kiezen die van een blonde haardonor afkomen. Er zijn echter minder haardonoren uit landen waar blond haar veel vertegenwoordigd is, minder dan bijvoorbeeld Brazilië of India. Ook dat zorgt voor een hogere vraagprijs voor de extensions!

Het is overigens niet aan te raden om jouw extensions te verven of te blonderen:

 • Dit komt doordat het verven van haar schade aan je haar kan aanrichten.
 • Bij extensions krijgen de haren ook nog eens geen natuurlijke voeding van de hoofdhuid meer, waardoor de kans op schade nog groter is.
 • Tegelijkertijd zijn veel extensions al een keer behandeld, waardoor een extra behandeling alleen maar slechtere resultaten zal opleveren.

Invloed soort extension op prijs

Ook het soort extension dat je kiest, heeft invloed op de prijs. Inmiddels zijn er enorm veel verschillende soorten om uit te kiezen. Prijsverschillen kunnen bijvoorbeeld ontstaan doordat extensions remy hair zijn (waarbij alle haarschubben dezelfde kant op wijzen) of niet.

Ook zijn er makkelijker te onderscheiden verschillen zoals kiezen tussen een single drawn weave en een double drawn weave. Bij een double drawn weave zijn alle haren van de haardonor even lang gegroeid, wat zorgt voor enorm volume tot in de punten. Bij een single drawn weave zijn niet alle haren dezelfde lengte, wat ervoor zorgt dat je haar boven voller is dan bij de haarpunten.

Ook de methode van hair weaves zetten heeft veel invloed op de prijs. Er zijn namelijk extensions die je makkelijk zelf kunt zetten, zoals clip in- of flip in extensions. Deze zijn automatisch goedkoper dan extensions die je bij een professionele kapper laat zetten. Dit komt doordat de meeste kappers extra rekenen voor het zetten van de extensions.

In ruil daarvoor krijg je wel de zekerheid dat je haar niet beschadigt raakt! Ook kun je extensions die je bij de kapper laat zetten makkelijk weken tot maanden dragen, terwijl de meeste extensions die je zelf zet niet geschikt zijn om mee te slapen. Deze haal je dus aan het eind van de dag weer uit je haar.

Extensions bij TM Hair

In onze webshop vind je een groot aanbod in kwalitatief hoge extensions. Al onze extensions worden gemaakt van 100% echt haar, wat de kwaliteit ten goede komt. Iedere bestelling boven de €50,- wordt gratis verzonden.

Heb je vragen over de hairextensions kosten? Of twijfel je over de beste keuze voor jouw haartype? Neem dan contact op via de mail, telefoon of livechat voor een persoonlijk advies.

Willemijn Vermolen
Willemijn Vermolen

Ik hoop dat je geholpen bent met bovenstaande informatie? Meer hulp nodig? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag op weg!

Neem contact op
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Inhoudsopgave

 • Aanbieding!
  Opties selecteren

  Vietnamees Excellent Weft – Natural straight

  194.00 161.00
 • Russische tape in extensions
  Opties selecteren

  Russisch Tape-in – Natural straight

  147.00194.00
 • Opties selecteren

  Vietnamees Tape-in – Natural straight

  65.00139.00
 • Opties selecteren

  Machine Weft extensions – Vietnamees – Natural straight

  84.95219.95
Nieuwsbrief

Onze beste verkochte producten

Meer lezen? Bekijk onze kennisbank artikelen

russian hair extensions

Russian hair extensions

Russian hair extensions informatiegids Lees verder Meer weten over Russian hair extensions? Bij TM Hair ben je aan het juiste adres. Een voller kapsel of

Lees verder »
weave haar zetten

Hair weave laten zetten?

Hair weave laten zetten Lees verder Een hair weave laten zetten is een prachtige optie voor haarverlenging, waarbij de haarmat in jouw eigen haar wordt

Lees verder »
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *