Veel gestelde vragen

Veel voorkomende vragen over je aankoop

Aankoop & verzending

Wij verzenden naar de volgende landen:

 • Nederland
 • België
 • Luxemburg
 • Duitsland

Staat je land er niet tussen? Neem gerust contact op met onze klantenservice om de mogelijkheden te bespreken, wij rusten niet voordat het probleem is opgelost!

Maak gebruik van de ongeëvenaarde klantenservice van Tailor Made Hair via meerdere manieren:
 • Bellen (snelste reactie)
 • Mailen (doorgaans reactie binnen 24 uur)
 • Live chat (doorgaans reactie binnen 5 minuten)
Ons team heeft +10 jaar ervaring en kan je voorzien van (vrijblijvend) persoonlijk advies tijdens het bestellen.

We streven er naar om je pakket op dezelfde werkdag nog te verzenden. Dit geldt voor alle producten op voorraad. Onze op maat gemaakte extensions worden binnen maximaal 4 weken naar je verzonden. De levertijd van de clip-in-sets & Europese haren is ongeveer 5-7 werkdagen.

Onze pakketten worden verzonden met PostNL. Je ontvangt op de dag van verzending een mail met je zendingsnummer waarmee je jouw pakket kunt traceren. Wij kunnen helaas geen aansprakelijkheid nemen voor vertraging met de verzender. 

Alle producten worden getoond inclusief BTW. Wil je graag een zakelijke bestelling doorvoeren? Tijdens het afrekenen is het mogelijk om een BTW nummer op te geven. Na controle zal het juiste BTW tarief worden toegepast, in veel gevallen verlegd.

Na een bestelling heb je de keuze om een account aan te maken. Heb je nog geen bestelling geplaatst? Dan is het mogelijk om zelf een account aan te maken. 

Onze pakketten worden verzonden door PostNL. Je ontvangt op de dag van verzending een mail met je zendingsnummer waarmee je het pakket kunt traceren.

Indien mogelijk verzenden wij je bestelling middels een brievenbuspakket. Dit zorgt niet alleen voor een stevige en beschermende laag, ook is het niet nodig om thuis te zijn. De postbode gooit het namelijk met gemak door je brievenbus.

Indien je een grotere bestelling hebt geplaatst welke niet in een brievenbuspakket past gaat bovenstaande logischerwijs niet op. In geval van afwezigheid bij bezorging zal het pakket eventueel bij buren afgegeven kunnen worden (afhankelijk van verzender).

Bestelling terugsturen of ruilen

Retourneren & ruilen

Voor uw bestellingen geldt een zichttermijn van 14 dagen vanaf het moment dat de bestelling in je bezit is. Binnen deze termijn mag u het artikel bekijken en beoordelen, tenzij anders vermeld.

 

Controleer alstublieft direct na ontvangst van het artikel of het onbeschadigd en compleet geleverd is. Als dit niet zo is, verzoeken we je vriendelijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen via e-mail: info@tmhair.nl. Ben je niet tevreden over het artikel, dan kun je het retourneren.

 

Je kunt het artikel retourneren:

 • Binnen de zichttermijn van 14 dagen
 • Als het artikel compleet is
 • In de – voor zover redelijkerwijs mogelijk – originele staat en (fabriek)verpakking.

Sommige artikelen kun je niet retourneren. Het gaat om:

 • Producten/hair extensions die aan je specificaties zijn aangepast
 • Haarstukken die uit de verpakking zijn gehaald (i.v.m. hygiëne)

Voor een snelle en goede verwerking van het teruggestuurde artikel is het volgende van belang:

 • Stuur altijd eerst een mail naar info@tmhair.nl vermeld je naam en ordernummer zodat we het correcte retour label toe kunnen sturen.
 • Zorg er voor dat je naam en adres of pakbon op/in het retour aanwezig is

Je kunt meer informatie vinden over ons retourbeleid door het klikken op de link.

Is je bestelling met schade gearriveerd? Wij betreuren dit en willen allereerst onze excuses aanbieden. Wij willen je vragen een mail te sturen naar het volgende emailadres: info@tmhair.nl met een foto van de aangetroffen schade. Via de live chat is dit ook mogelijk. Wij gaan hier spoedig achter aan en zullen bij je terugkomen met een gepaste oplossing. 

Om je verzendadres te wijzigen van een reeds verstuurde bestelling is het belangrijk dat je spoedig contact opneemt met onze klantenservice. Dit is mogelijk via de live chat, een telefoontje of mailtje.

 

Je kunt je reeds verkeerd ingevoerde adres wijzigen in “mijn account” onder het kopje “adres”. Hier is het mogelijk om zowel je factuur- en verzendadres aan te passen voor de volgende bestelling(en).

 

Let op: voor het aanpassen van de adressen op je reeds uitgevoerde bestellingen dient contact opgenomen te worden met de klantenservice!

Veel voorkomende vragen over de extension bevestiging

Bevestiging van je product

 1. Maak van je eigen haar een staart met een elastiek.
 2. Plaats de clip van de ponytail achter de elastiek.
 3. Gebruik de resterende losse pluk van de ponytail om rondom de elastiek te camoufleren.

Voor extra stevigheid is het mogelijk om vanuit onder de ponytail nog een schuifspeldje te plaatsen.

Een kapper zal zijn tarief berekenen voor verwijderen en/of omhoog plaatsen. Als je deze kosten liever niet hebt, kan je gebruik maken van clip-in extensions of een ponytail die je zelf kunt plaatsen of verwijderen.

De extensions worden bevestigd met een clip aan je eigen haar. Advies om de aanzet te touperen zodat het haar langdurig goed zit. Voor het slapen gaan moet je de extensions verwijderen ter preventie van schade aan je eigen haren en van de extensions.

Microring of Weft extensions worden gemiddeld iedere 6-8 weken omhoog geplaatst in verband met je haargroei. Bij het verwijderen wordt een extension tang gebruikt om de ringetjes open te knijpen, hierna zijn de extensions te hergebruiken.

Weft extensions zijn synoniem aan microring extensions, beide benamingen betekenen hetzelfde. Deze microrings bevestigen de extensions aan het eigen haar. Er wordt ook vaak gebruik gemaakt van naald en draad om de Weft op het hoofd vast te zetten. Elke 6-8 weken zullen de Wefts omhoog gezet moeten worden.

Het haar van de tape extensions worden met stukjes tape aan je eigen haar geplakt, 1 cm van de hoofdhuid af. Vervolgens volgt een tweede extension aan de achterkant van de eerst geplaatste extension. Dit wordt aangedrukt met een tangetje ter fixatie. Na ongeveer 4 weken kunnen deze extensions omhoog gezet worden.

Na ongeveer 4 weken is het noodzakelijk de tape extensions te verwijderen en omhoog te laten zetten met nieuwe tapes. Om de tapes los te maken wordt een tape remover gebruikt. De remover is op natuurlijke basis en is niet schadelijk voor uw haar.

Goed onderhoud doet wonderen

Verzorging van je product

Goede verzorging is belangrijk, het product heeft dan ook meer verzorging nodig dan je eigen haar. Doel is dat de extensions zo lang mogelijk mooi blijven. Was de extensions alleen wanneer het echt nodig is.

 

Het is raadzaam een shampoo te kiezen speciaal gericht op extensions, deze shampoos hebben een hydraterende werking en leveren nutriënten aan die nodig zijn voor het voeden van de haren. Af te raden zijn shampoos met siliconen, parabenen, sulfaten en fruitzuren.

 

 1. Breng de shampoo aan en masseer het voorzichtig in, laat het even intrekken
 2. Spoel met lauw/warm water totdat er geen schuim meer zichtbaar is
 3. Knijp vervolgens het overtollige water uit het haar en breng een masker of conditioner aan vanaf het midden van de haren en werk toe naar de haarpunten.

Let op! Het gebruik van zilvershampoo is op eigen risico en je garantie zal ook te komen vervallen. Er bestaat dus geen aansprakelijkheid bij niet gewenst resultaat. Wij raden het dan ook aan om het eerst op een klein plukje uit te testen en of overleg te hebben betreft product keuze met professional.

 

De werking van deze shampoo is gericht op het neutraliseren van een gele gloed in de haren of om juist een grijze gloed in uw haren te krijgen.

 

Met het gebruik van zilvershampoo bestaat de kans dat uw natuurlijke haar en de extensions droger aan gaan voelen. Maakt u liever geen gebruik van zilver shampoo maar wilt u wel een prachtige askleur? In ons assortiment bieden wij veel verschillende as tinten aan.

Maak gebruik van een conditioner of haarmasker met een extra UV beschermer, ook is het preventief voor uitdroging en verkleuring van de extensions.

 

Het zwemmen in zeewater en/of chloorwater is niet bevorderlijk voor onze producten, de haren kunnen verdrogen en gaan klitten. Het beste is om de haren niet nat te maken.

 

In het geval dat de haren wel nat worden is het volgende belangrijk:

 1. Borstel je haren goed uit
 2. Gebruik een natuurlijke haarolie
 3. Vlecht de haren, opdat er geen klitten kunnen ontstaan.
 4. Was je haren hierna met een verzorgende shampoo en maak gebruik van een masker.
 5. Maak ook gebruik van pet of hoed in de zon
 6. Gebruik ten alle tijde een masker met UV filter

Soms geven klanten aan jeuk te voelen op hun hoofdhuid. Na het plaatsen of omhoog zetten van extensions kan de hoofdhuid een reactie geven.

 

Meren tijds verdwijnt dit gevoel snel. Belangrijk is om te achterhalen wat de oorzaak is. De hoofdhuid kan droog zijn en mogelijk ook schilferig, gebruikt hydraterende verzorgingsproducten in dit geval. De hoofdhuid kan ook een reactie geven op verzorgingsproducten of verf.


Bij aanhoudende klachten van jeuk en/of irritatie van de hoofdhuid, altijd een arts consulteren.

Let op: wij raden het niet aan om nat haar te borstelen.

 

De haren zijn gevoeliger voor beschadiging als ze nat zijn. Water verzwakt de haren en er is een verhoogde kans op haarbreuk. Het borstelen van nat haar is vaak schadelijk, wanneer er klitten zijn ontstaan. Met langere lengtes loop je een nog groter risico, pas dan ook op met vochtig haar.

 

 1. Gebruik ten alle tijde eerst een handdoek en knijp of dep de haren om vocht te onttrekken
 2. Geen draaiende, woelende bewegingen maken
 3. Voorkom hevige wrijvingen. Dit ter preventie van pluizen en klitten van de haren

Beter is te wachten de haren te borstelen als ze droog zijn, ze zijn dan weer krachtiger. Indien echt nodig, gebruik dan een grove kam als de haren nog niet helemaal droog zijn. Dit zal minder schade veroorzaken.

Borstel de wefts tweemaal daags goed uit met een kwalitatief hoogwaardige borstel voor extensions, die de haarschubben niet beschadigt.


Was het haar niet te vaak, niet meer dan noodzakelijk voor hygiëne en gebruik een speciale shampoo en conditioner, dan wel masker voor extensions.

 

Droog de haren het liefst aan de lucht, geen grote warmte. Knijp en dep de haren droog aan met een handdoek. Maak geen ruw roterende bewegingen om pluizen en klitten te voorkomen

Borstel de tape extensions tweemaal daags goed uit met een kwalitatief hoogwaardige borstel voor, die de haarschubben niet beschadigt. Was het haar niet te vaak, niet meer dan noodzakelijk voor hygiëne en gebruik een speciale shampoo en conditioner dan wel masker voor extensions.

 

Droog de haren het liefst aan de lucht, geen grote warmte. Knijp en dep de haren droog aan met een handdoek. Maak geen ruw roterende bewegingen om pluizen en klitten te voorkomen. Het is belangrijk dat als je je haar stijlt of krult, dat je dan niet met de hete tang de tapes raakt. Dit kan ervoor zorgen dat ze eerder loslaten, en het is ook niet goed voor je stijltang.

Bekijk welke technieken je kunt hanteren

Styling van je product

Het is mogelijk om je extensions te stijlen of te krullen met een stijl en of krultang. De haren zijn namelijk van 100% echt haar. Laat je tang nooit warmer worden dan 200 graden. Gebruik wel ten alle tijden een serum of een hitte spray om uw haren te beschermen.

Na het wassen van je haar is het verstandig om een beschermend product te gebruiken voordat je de haren gaat föhnen. Maak eerst je haar goed handdoek droog. Zorg ervoor dat de extensions vanaf de aanzet tot in de punt goed droog zijn voordat je begint met het gebruik van een warmtetang. Je kunt de extensions het beste aan de lucht laten drogen en pas kammen bij volledige droogte. Op dit moment is het haar het sterkst.

Als je kort haar hebt maar verlangt naar een volle bos met lang haar, dan zijn extensions de oplossing. Echter Is het wel van belang dat je een natuurlijk eindresultaat krijgt.

 

Verschillende factoren zijn hier van belang, het aantal grammen van haar, de juiste kleur maar ook zeker het knippen en aansluiten gaat er voor zorgen dat je extensions en je eigen haar niet van elkaar te onderscheiden zijn. Wij adviseren dan ook om uw haren te laten knippen door een professionele kapper.

TM hair heeft enkel 100% echt haar waardoor het mogelijk is om je product te verven. Wanneer je een andere kleur wenst kun je je haren dus mee kleuren, wel adviseren wij om eerst een plukje in te kleuren zodat je zeker weet dat het de gewenste kleur wordt.

 

Het is vaak gemakkelijker om je extensions donkerder in te kleuren, dan het lichter maken van de haren. Dit omdat je een sterker product nodig hebt, wat schade aan kan richten. Begin je liever niet aan het verven van je extensions? U kunt in ons assortiment alle kleuren vinden en eindeloos combineren.

Handige input van onze klanten

Even wat algemener

We krijgen vaak de vraag of het mogelijk is om extensions te dragen terwijl je zwanger bent. Het antwoord hierop is JA! Extensions zullen er juist voor zorgen dat je stralend zwanger bent.

 

Nog een bijkomend voordeel is dat je natuurlijke haren zelfs sterker zijn dan normaal. Let wel: wanneer je bevallen bent is het heel normaal dat je meer haren verliest in verhouding met de afgelopen 9 maanden.

Het plaatsen van extensions is mogelijk vanaf een natuurlijke lengte van 10cm, dit omdat je kapper de mogelijkheid moet hebben om de lengtes aan te kunnen sluiten voor een natuurlijk effect.

 

Je kapper zal vanaf je kortste lengte gradatie toepassen waardoor het een geheel wordt. Er zijn tal van comfortabele methodes die ervoor kunnen zorgen dat je binnen een korte tijd prachtig en vol lang haar hebt.

Heb je nog vragen, op- of aanmerkingen?

Onze gespecialiseerde klantenservice helpt je graag op weg met persoonlijk advies.
Zo weet je zeker dat je over de perfecte extensions beschikt
Maandag t/m vrijdag: 09:00 tot 17:00
Zaterdag: 10:00 tot 16:00